dimecres, 19 de gener del 2011

Pasta amb espècies

No heu arribat mai a casa amb el temps just per a menjar? Amb el rebost o la nevera buits? O amb la pica encara plena de plats bruts i amb la suficient gana com per a posposar el seu rentat una mica més?

Si la resposta és que si a alguna d’aquestes preguntes, siusplau, segueix llegint.

Quan jo era estudiant, per a aquests casos d’emergència el més comú era tenir un paquet d’espaguetis i un pot de salsa bolonyesa… Però jo us proposaré una altra solució, més ràpida i més neta!

Pasta fresca amb espècies! 

1. Posar aigua amb sal a bullir.





2. Quan l’aigua estigui bullint, posem la pasta i ho deixem a foc mig el temps que ens marqui l’envoltori (importantíssim, no tireu l’envoltori sense haver comprovat aquesta dada).



3. Es posa la pasta en un escorredor i li tirem aigua freda per evitar que s'enganxi.








4. Anem a agafar un pot de salsa, però horroritzats descobrim que no en tenim!!!

5. Truquem a emergències. Si passen de nosaltres, escriurem una carta de queixa al diari i buscarem solucions alternatives.

Solució A (nivell fàcil)

Els erudits diuen que aquesta solució només és aplicable si estem sols a casa i que sota cap concepte es pot explicar a ningú. Perilla la nostra reputació. Es tracta d’utilitzar Ketchup com si fos salsa. Si volem, per a dissimular, també si pot posar formatge rallat.



Solucio B (nivell intermig)

Posem un rajolinet d’oli i orenga. Així de simple, així de complicat. I si volem, una mica de formatge rallat per sobre.

Solució C (nivell crack)

Posem un rajolinet d’oli i “aglio e peperoncino macinato”. Això es una espècie picant típica d’Itàlia. Consisteix en all i cayenna (una mena de “bichu” picant) rallades i picades. Es pot comprar ja fet o pels més valents fer-la vosaltres mateixos. I si us agrada el formatge, doncs també li podeu posar! (ben rallat clar!).



RESULTAT

VALORACIÓ PERSONAL

Resultat acceptable. I si tenim en conte el temps empleat i lo poc que hem embrutat, excelent. 

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA

Quin fàstic, no ho penso probar. Pasta amb només oli!!!!!

INGREDIENTS

Aigua
Sal
Oli (no recomano utilitzar oli d'oliva arbequina doncs és bastant amarg...)
Pasta fresca (al "super" tenen varies marques de tortellini o raviolis amb carn, verdures, etc.) 
Ketchup / Orenga / Aglio e Peperoncino macinato
Formatge rallat (si es vol)

P.D: Al final resulta que si tenia salsa a la nevera... Però no passa res, així queda el menjar més aromàtic i gustós!


2 comentaris: