divendres, 21 de gener del 2011

Formatge de cabra arrebossat amb mermelada

Per celebrar les 100 visites al blog (i sense tenir en conte que com a mínim 35 són meves) us presentaré la meva recepta estrella. Us aviso que li tinc molt de "carinyo", la faig regularment perquè m'encanta i l'he anat perfeccionant al llarg dels últims 3 anys.

Aquesta recepta la vaig descobrir en una cadena de restaurants a Polònia. Val a dir que no era formatge de cabra, sinó camembert, però resulta que a un supermercat vaig trobar el formatge preparat ja per fregir i era de cabra. I el resultat em va agradar més.

Així doncs us ensenyaré a fer aquest plat en versió fàcil i en versió crack.... Aquí va!

Formatge de cabra arrebossat amb mermelada

Versió fàcil (les fotos les deixo per la versió crack, doncs el procés és el mateix a partir del punt 9)

1. Anar a comprar a una tenda de congelats el formatge de cabra ja arrebossat i preparat per fregir (si clar, us he dit que era la versió fàcil, no?).

2. Prepareu una paella amb oli calent i poseu el formatge.

2.1 Recordeu de fregir-lo a foc lent. Sino se us cremarà l'arrebossat i de dintre no estarà tant bo.

3. Quan veieu que canvia el color de l'arrebossat li doneu la volta (però no espereu a que arribi al color negre!!!!!!!!).

4. Quan noteu amb les pinces que el formatge està tou, ja el podeu treure.

5. Poseu-lo un parell de minuts sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'oli.

6. Treieu el paper i poseu la mermelada. Recomano insistentment que sigui o de gerds o de maduixa!!!

7. Disfrutar del menjar!

Versió crack

1. Posem en un plat farina.








2. Agafem un ou








Nota: És molt important que quan compreu ous us fixeu bé en el 1er número imprès. Aquest ha de ser 0 o 1. Això vol dir que la gallina ha estat més ben tractada, ha tingut un espai per correr o caminar i el menjar que ha rebut ha sigut més bo. Vaja, que no ve d'aquests centres on estan totes apilades, els hi tallen becs i potes, etc etc etc. Penseu que això és molt important, no només pels drets de les gallines, sino perquè us alimentareu més bé i això us permetrà rendir millor quan jugueu a futbol (o l'esport que sigui que practiqueu) :p

3. Trenquem la closca i posem l'interior de l'ou en un bol o un plat soper (tenint en conte les nostres habilitats culinaries és bastant probable que tinguem que repetir el procés, doncs es podria trencar massa la closca i caure barrejada amb l'ou...).

 

4. Batim l'ou com si féssim una truita.








5. Aquí comença el procés de l'arrebossat del formatge! Posem el formatge dins l'ou batut i mirem que quedi tot ben mulladet, així ajudarà a que la farina s'enganxi.








6. El seguent pas es posar el formatge amb la farina, procurant que s'enganxi per tot arreu.








7. Si no us fa pal, repetirem els passos 5 i 6 (així l'arrebossat serà més uniforme).












8. Hauria de quedar-vos en aquest moment algo així:








9. Agafem una paella i posem oli. Un cop calent posem el formatge arrebossat (recordeu! A foc moderat!).








10. Un cop veiem que la part inferior ja s'ha cuit (canvia de color i textura) li donem la volta. Repetiré la broma d'avans: No espereu a que l'arrebossat canvi a color negre perquè voldrà dir que se us ha cremat.



Nota importantíssima: Procureu tenir unes pinces per a donar-li la volta al formatge. Si no, si ho feu amb una forquilla, una paleta, una cullera, etc. correu el risc de que rellisqui el formatge, caigui sobre l'oli i us esquitxi i cremi. Així que ho bé ho feu amb el material adequat o no deixeu entrar a ningú a la cuina, així si algú és crema sereu vosaltres. Aviso per experiència propia, doncs tot i no ser jo qui es va cremar si que vaig haver d'acompanyar a la persona a la farmàcia i al metge....

11. Un cop fregit, ho deixem reposar un parell de minuts sobre paper de cuina, així absorbirà l'excés d'oli i el menjar serà més exquisit.








12. Afegim la mermelada. Recordeu: De gerds o de maduixa!

RESULTAT


VALORACIÓ PERSONAL

Disfruteu d'aquesta meravella de la cuina. Aquesta convinació de gustos us farà arribar a plaers d'altra banda inimaginables.

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA

Suposo que el fet que la cremés amb l'oli preparant aquest menjar va fer que es negués a voler-ho probar. Tot i així fa poc temps, en un concurs de pinchos per parelles vaig preparar una versió d'aquest plat (un xic més elaborat) i ho va tastar i li va agradar més que d'altres coses que m'havia inventat. Així que dedueixo que aquest plat si que me l'ha aprovat!!!

INGREDIENTS

Oli
Farina
Ou/s
Formatge de cabra
Mermelada (de gerds o de maduixa!!!!)

P.D: Demà us explicaré que podem fer amb els ingredients que ens hagin sobrat de la preparació del plat d'avui. D'això (aprofitar el menjar sobrant i no llençar-lo) se'n diu Cuina Sostenible.


4 comentaris:

  1. També s'en pot dir ser català o reutilizador ^^.

    ResponElimina
  2. Boníssim. Una variació és amb brie.
    Molt xulo el blog. Hem rigut molt amb els comentaris.

    ResponElimina
  3. Me n'alegro! M'apunto lo del brie. Que tremoli la cuina :p

    ResponElimina