dijous, 3 de febrer del 2011

Llenties amb xoriço a la cassola

Avui tenim una Classe Magistral del nostre amic Romà. Vista la seva desaprovació pel meu consell amb l'arròs li vaig demanar que ens enviés alguna cosa i així ha sigut: m'ha enviat una recepta per fer unes llenties que ens hi lleparem els dits (si ens agraden les llenties, clar).

Tot i així, comentant amb l'Alba la meva inseguretat sobre si seria capaç de poder-les cuinar m'ha suggerit un parell de coses per fer el plat més deliciós. 

Així doncs, i a l'estil del llibre "La historia interminable" si el que parla és el Romà a partir d'ara veureu que la lletra és la normal de sempre, si parla l'Alba estarà subratllada (tenint en conte que es un blog de cuina de nois, l'opinió d'una noia és molt valuosa) i si són comentaris meus estaran en cursiva. Així doncs, comencem:

Com que el senyor Francesc li “pirra” l’arròs al microones, ho contrarestarem amb unes bones llenties amb xoriço a la cassola. (Jo per si de cas ja he comprat una garrafa d'aigua avans d'arribar a casa...).

Llenties amb xoriço a la cassola (mètode ràpid i el que hem seguit, evidentment)

1. Agafem les llenties i 2 o 3 fulles de llorer i les posem dins d'una cassola. Afegim aigua calenta i ho omplim fins que les llenties comencin a surar una mica (més val que falti aigua que no que en sobri). Ho posem al foc i que comenci a bullir. 

Si, si, però el senyoret s'ha descudiat de dir-nos que primer s'han de deixar les llenties en remull entre 12 i 24 hores....Boicot!!!!

Nens, afegiu all i ceba i veureu que bo que queda!!!











Us poso el procés de posar les llenties en remull, canviar l'aigua, afegir l'all, llorer i la ceba i finalment posar-ho al foc perquè l'aigua bulli.

2. Les anem remenant de tant en quant perquè no s’enganxin i quan portem 10 minuts, li tirem el xoriço a talls i ho deixem 5 minuts més fins que estigui llest. (Tinc que dir que en contes de 5 minuts li he deixat 10, però això depen de les llenties, l'aigua, la potència del foc, etc. Jo les he anat tastant fins que he cregut que era el punt correcte).




Notes: Si veiem que li falta aigua n’hi podrem anar tirant, però s’ha de vigilar de no tirar-ne massa, ja que sinó farem llenties en suc.

Si es vol el xoriço més cuit el podem tirar abans.

Cesc t'he dit que hi posesis també cansalada!!!!

RESULTAT


Nota: Normalment les llenties s'han de menjar barrejades amb arròs. Això te una explicació científical. Si les mengem soles el cos absorbeix com a màxim el 15-20% del ferro que porten. Per contra, l'arròs ajuda a absorbir-lo i llavors aprofitem el 85-90%. De totes maneres jo aquí no ho he fet perquè el Romà no es pensés que estava destrossant-li la recepta.

Valoració personal

Efectivament el nivell culinari ha tornat a pujar. Lo millor l'arròs. Llàstima que no l'hagi pogut posar per evitar mals entesos... No va, en serio! Me les he menjat per sopar i les he disfrutat. Ha sigut la priemra vegada que he cuinat llenties i gràcies al Romà han sigut un èxit (i l'Alba també no t'enfadis!)

Valoració de la meva parella

No he aconseguit ni que les probés ara per sopar ni que vulgui agafar un tupper per dinar demà a la feina. Així doncs, Romà, em sap greu però tampoc has superat aquesta proba...

Us afegeixo el mètode "standard" per si no teniu pressa, tal com m'he la enviat el Romà:

Mètode sense pressa

Primer posarem una cassola amb aigua al foc i l’anirem escalfant fins que comenci a fer bombolletes, no cal que estigui bullint.

Mentrestant posarem una cassola sobre el fogó i hi tirarem les llenties i el llorer, però no engegarem el foc.

Quan l’aigua estigui calenta, encendrem el foc de les llenties i  tirarem l’aigua fins que les llenties flotin una mica, i ens reservarem l’aigua restant per més endavant.
Conforme les llenties vagin absorbint l’aigua, anirem tirant-ne de calenta però en aquest cas no en tirarem molta, a no ser que vulguem llenties amb suc. Quan portem 10 minuts hi tirarem el xoriço i ho deixarem 5 minuts més perquè s’acabin de fer les llenties. Les provarem i quan estiguin al nostre gust les retirarem del foc i les servirem.

Bon profit.

Ingredients

Sal
Llenties (100gramos per persona aproximadament9
Xoriço: 8 talls generosos
2-3 fulles de llorer
Cansalada (opcional)
Ceba
All
Arròs (opcional)

2 comentaris:

  1. Hola Cesc!
    Acabo de descobrir el teu blog i m'encanta la teva frescura a l'hora d'explicar les receptes!
    He vist que tenim la mateixa edat i que tots dos vam començar el blog pel mateix motiu. El meu té ja gairebé 3 anys i tot i així la meva mare em continua preguntant si ja m'alimento bé... (les mares...).
    Gràcies per seguir-me i pel link. T'aniré visitant.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Hola Sara!
    Moltes gracies!!!! Fa poc que he començat amb el blog i comentaris com el teu fant molta il·lusió!
    És curiós, a mi els meus pares em diuen que després de vèure el blog encara estan més preocupats sobre si menjo bé o no...
    I vaig vèure el teu blog i em va fer gracia per que estava destinat a la mateixa gent i per això el vaig posar als enllaços. Tot i així encara no em veig preparat per a probar les teves receptes.. Temps al temps! :D

    ResponElimina