dijous, 17 de febrer de 2011

Croquetes de pollastre casolanes

Avui us ensenyo una recepta que em fa molta il·lusió. Per un costat m’agrada perquè estem re aprofitant menjar (en concret el que ha sobrat d’un pollastre), però per l’altre i molt més important, m’agrada per qui m’ho envia.

Aquesta és la primera col·laboració en forma de recepta i fotos de la Maria Isabel T. Per posar-vos en antecedents, la Maria Isabel ens va descobrir quan el blog va sortir per la radio a Rac 1. Arran d’això va començar a entrar regularment i es va fer fan de la nostra pàgina del facebook. A més, molt ràpidament s’ha bolcat a proposar receptes (encara tinc pendent de fer els plàtans!) i donar suggerències. Així doncs, desde aquí vull donar-li les gràcies per la seva implicació amb el blog!

Com en les altres col·laboracions en que m’han enviat les receptes amb fotos, posaré els meus comentaris en cursiva.

Avui toca unes bones croquetes casolanes! O crocretas, cocretas, clocletas, cocletas cloquetas o com li vulgueu dir!
Croquetes casolanes

1. Esmicolar les restes del pollastre (ara entenc perquè la mama em deia que no comprés mai croquetes al supermercat...)







2. Tallem una ceba en juliana (pels incults com jo, vol dir tallar-la a tires de 5 a 10cm de llarg i no més gruixudes que un espagueti).







Nota: Si talleu una ceba tendre no llenceu la part verda que es pot fer servir per a fer caldo!!!! (senyors, senyores, continuem amb els conceptes de la cuina sostenible!).

3. En un got posarem 3 cullerades de farina i ½ got de llet. Ull!!!! Ho hem de barrejar be, que no quedin grumolls.









4. Passem a l'acció (això això, que tinc ganes de "liar-la parda"!). Escalfem en una paella 2 cullerades d’oli (o bé com he fet jo, el suquet del pollastre doncs l’havíem cuinat al forn).

5. “Pochar” la ceba a foc mig, i vigilem que no es cremi (pochar??? Uiuiui això em zona a… bueno bueno googlejant he descobert que vol dir: “Pochar es la acción de sofreír la cebolla en poca cantidad de aceite a una temperatura moderada hasta conseguir que se ponga transparente”).







6. Una vegada la ceba ja s’ha fet, afegim el pollastre i remenem.







7. Una vegada notem que el pollastre ja està calent afegim el got amb la llet i la farina barrejada, i a més a més, 2 gots de llet. I ara remenem bé.








8. Afegim sal (al gust, toca provar), pebre, nou moscada i/o canyella al gust.







9. Quan faci chup-chup toca remenar i remenar fins que la barreja quedi espessa. No deixeu de remenar doncs sinó s’enganxaria.







10. Una vegada quedi com una pasta, ho posarem en un plat i ho deixarem refredar.








JA TENIM LA MASSA DE CROQUETES!!!!!!







Ara toca arrebossar i fregir.

1. En un plat fons batre un ou (podeu veure com arrebossar a l’exemple de formatge arrebossat) o posar-hi llet (a mi m’agrada arrevossar amb llet).

2. En un altre plat posem pa ratllat.

3. Fem ovals amb la massa (de la mida que us agradin, a mi m’agraden petites encara que sigui més feina).

4. Passem els ovals per l’ou (o la llet). No cal mullar-les massa. Després ho passem pel pa ratllat.

5. Les anem posant totes en un plat i una vegada tinguem totes les que necessitem…

6. …les fregim! I apa! Ja tenim croquetes!

Nota: Si us sobra massa de croquetes es pot congelar, o bé les arrebossem totes i les congeleu (sense haver-les fregit).

RESULTAT
Nota: Com que a casa van deixar casi sense croquetes a la pobre Maria Isabel (només 3!!!!) no va poder fer una foto de tota la safata i només va poder fer del seu sopar amb una mica més de menjar per no passar gana. 

VALORACIÓ PERSONAL
M’agraden molt les croquetes, sobretot les de pollastre. Així que no tinc cap dubte de que aquestes m’agradarien. A més, m’ha explicat la Maria Isabel que la seva família es va menjar casi totes les croquetes, i ella casi ni li van deixar. Proba inequívoca de que estaven boníssimes!

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
Cesc: T’agraden les croquetes?
La meva parella: No.
Cesc: Com que no! En serio?
La meva parella: No són res especial....
mm crec que és un bon moment per deixar-ho aquí....

INGREDIENTS
- 300grams de pollastre ja fet (dic 300grams perquè és el que tenia jo...).
- Una ceba no gaire grossa.
- Llet.
- Farina.
- Sal.
- Oli (o el suquet que ha quedat del pollastre fet al forn).
- Opcional: Pebre, nou moscada, canyella.
- Per a arrebossar: Ou (o més llet) i pa ratllat.

6 comentaris:

  1. Mmmmm... croquetes de pollastre! a mi també m'encanten. Ja fa dies que tinc ganes de fer-ne, i em sembla que agafré aquesta recepta per fer-ne la proba.
    Fins aviat,
    Elisabet

    ResponElimina
  2. Mira que no saber què vol dir pochar ¬¬. Mira't més Arguiñanos que segur que en podem treure alguna cosa pel blog.

    ResponElimina
  3. jajajaja aquí us esteu confonent pensant que jo sóc... ja no un cuiner decent, sino un cuiner :D

    ResponElimina
  4. No hi ha res com les croquetes casolanes... Sempre que faig rostit, desitjo que en sobri per poder fer croquetes! T'han quedat xulíssimes!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies. Desterrada des de Troy. NY als USA avui provaré de fer-ne amb el que m'ha sobrat d'un caldo de pollastre!

    ResponElimina
  6. 1000 gràcies per aquesta recepta. Avui ha esta el meu primer intent de fer croquetes i han quedat boníssimes!!!!

    ResponElimina