diumenge, 13 de febrer de 2011

Creps

Recordo quan tenia 16 anys que als estius anàvem a la piscina d’algun amic i després a menjar creps a casa seva. Els meus amics, que són molt espavilats, els cuinaven des de 0 (o sigui, fent ells mateixos la massa) i jo, que encara ho sóc més d’espavilat, me’ls menjava…

Fa cosa d’uns mesos, i passats més de 10 anys, vaig decidir que ja tocava cuinar creps per primera vegada. Tot i així, com que a mi m’agrada ser diferent vaig provar de fer “pancakes” i el resultat va ser... un desastre...

Així que quan el Divendres l’Alba ens va dir que ens ensenyaria a fer creps jo estava encantat! 

Aquí us ensenyo la seva gran lliçó:

Creps

1. Atenció! El primer pas es barrejar amb un pot farina (250g), llet (1/2 litre), mantega fosa (50 grams), 4 ous (recordeu de treure’ls primer de la closca!!! Només volem la clara i el rovell) 1 cullerada de sucre, una miqueta de sal, essència de vainilla i una mica de nou moscada.


2. Ho barregem bé amb una batidora. Sabrem que està ben barrejat quan no quedin grumolls.







3. Deixem reposar el líquid (que serà la massa dels creps) que ens ha quedat. Uns 15-20 minuts.

4. Ara toca fer les creps tal com les coneixem. Posem unes gotes d’oli en una paella i quan aquesta estigui ben calenta (pel foc eh!!!) aboquem una mica del líquid de la massa dels creps. Ho podem fer amb una cullera d’aquestes d’escudellar la sopa per exemple. Mentre l’aboquem hem d’anar movent la paella per procurar que tota la superfície quedi coberta per una massa fina. Si queda algun forat sempre es pot tirar una miqueta més de la massa dels creps.







Nota: Recordeu, ha de quedar una superfície fina. Molt fina afegiria.

5. Deixem que es torri i vigilem que no s’enganxin els extrems amb una espàtula de cuina.

6. Quan veiem que podem aixecar el crep amb l’espàtula és un bon moment per girar-la i torrar l’altra cara. Aquí el procés serà molt més ràpid. I un cop fet, ja ho podem treure i passar al següent.








7. Repetirem el procés mentre ens quedi suficient massa (o líquid, que ho estic anomenant de les dos maneres i ja m’estic liant!) procurant sempre de posar unes gotes d’oli a la paella avans de cuinar cada crep.








8. Ara s’afegeix al crep el que ens vingui de gust i a menjar!







Nota: Nosaltres vam fer les següents combinacions: Plàtan amb xocolata, maduixes amb xocolata, pernil dolç i formatge i amb sucre.
RESULTAT

VALORACIONS

Crec que avui puc fer un apartat global de valoracions, doncs la pregunta és: A qui no li agraden els creps??? Dolç, salat... Amb sucre sol està boníssim! I evidentment es poden fer de més tipus dels que vam fer?

INGREDIENTS (per fer la massa)

- Oli
- 250 grams de farina
- 4 ous
- 1/2 litre de llet
- 50 grams de mantega
- 1 cullerada de sucre
- Sal
- Essència de vainilla
- Nou moscada

Alba, felicitats! T’has tornat a lluir!

4 comentaris:

  1. Mmmmm'encanta. No hi ha valoració de la parella o en aquest cas li agrada tant que no pot dir res?
    Et recomano que hi posis gelat de torró, també queda molt bo, o sinó ingredients de pizza com al Follet Golafre.

    ResponElimina
  2. Exacte, en aquest cas s'ha de rendir a l'evidència de que està molt bo. Tot i així falta vèure si quan o cuini jo també s'ho menjarà... Ja informaré :D

    Amb gelat de torró no ho he probat, però sona raro.. el que vol dir que segur m'agrada!!!

    P.D: Follet golafre... nyaaaaaaaaam... fa temps que no hi vaig.. ho hauré de solucionar!

    ResponElimina
  3. Boníssims!! Mira que fa temps que no en faig, eh? Ara me n'has fet venir ganes... no trigarem a menjar-ne!

    ResponElimina
  4. Molt bé per aquests creps! No conec a ningú que no li agradin i permenten tantes combinaacions.. una abraçada!

    ResponElimina