divendres, 4 de febrer del 2011

Pastís de galetes amb xocolata

Per celebrar les 500 visites al blog (de fet ja hem passat de les 600..) i que ahir vam sortir pel programa de radio “Tot és possible” de Rac 1 (mai més ben dit!), avui us ensenyaré a fer un senzill pastís de galetes i xocolata.

La primera vegada que vaig tastar aquest pastís deuria tenir 8 o 9 anys, i el va fer la meva veïna de 7. Això vol dir, que ningú, però ningú de tots vosaltres té excusa per no fer-lo. I menys per dir-me que era massa difícil. Doncs més fàcil que això no ho trobarem.

Pastís de galetes amb xocolata

1. Agafem un pot petit i hi posem un cul de llet, mantega i una barra de xocolata de postres per a desfer.









2. Ho posem al bany maria i ho anirem remenant fins que quedi tot fos en un líquid conjunt. (això vol dir que posarem el pot petit dins d’un de mes gran amb aigua bullint).

















3. Busquem un recipient adequat. Realment, tant fa, però a mi m’agrada que sigui rectangular, llarg i prim!








Nota: Normalment em menjo el pastís des del motllo, però com que vull penjar les fotos aquí buscaré una manera de poder-lo treure del motllo sense que es trenqui. Quan posem un pastís al forn normalment s’utilitza mantega i farina, però com que el nostre no cal coure’l (si si com ho sentiu! Que fàcil ehhh?) provaré de posar paper de forn. A veure que passa...

4. Posem una capa de xocolata a la base del motllo (no cal posar tota la xocolata desfeta, és només perquè s’aguantin les galetes).







5. Ara bé el pas més artístic. Hem d’anar agafant les galetes,  les remullem amb llet i les col·loquem al motllo segons la forma que vulguem donar-li al pastís (verticals, horitzontals, en diagonal, etc....). Ara és quan em pregunteu.. Una a una????????? Bé, si ho feu una a una quedarà millor que si ho feu de 5 en 5... Així que depèn de si el cuineu per vosaltres o per algú altre.











6. Aprofitem el pot que encara tenim xocolata per desfer una tauleta més (tauleta de xocolata per a postres clar!). Si veiem que queda massa espès podem posar-hi una mica de la llet que  ha sobrat de mullar les galetes.









7. Un cop desfeta la xocolata la tirem per sobre de les galetes. Aquest és el punt més difícil doncs necessitarem una gran habilitat per cobrir totes les galetes i no embrutar la cuina de xocolata. Però com tot, és qüestió de pràctica!


 








8. Posem coco ratllat per sobre... I a la nevera perquè es refredi! El temps ideal son unes 24 hores, però jo sempre el trec abans. De fet, no em puc aguantar i estic comprovant a cada hora si ja està la xocolata dura per treure’l i menjar-ne un tros!








RESULTAT


VALORACIÓ PERSONAL
               
Fàcil, ràpid, no hi ha perill de cremar la cuina (en teoria) i bo. Que més volem????

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA

És la primera recepta del blog que m’ajuda a fer! Però no estic segur de si ha sigut perquè li agrada molt o perquè estàvem fent tard al metge. Tot i així sempre que he fet aquest pastís n’ha menjat i ara que com us deia, està a la nevera, cada mitja hora em pregunta si ja en podem menjar. Ja se sap, si es vol conquistar a una dama, on hi hagi la xocolata...

INGREDIENTS

Llet
Mantega
Galetes Maria, Núria o similar.
2 tauletes de xocolata per a postres
Coco ratllat

Que ho disfruteu! Nosaltres segur que ho farem!

7 comentaris:

  1. Quin bloc més fantàstic! El títol m'encanta! Haha! Aniré passant per aquí, perquè em sembla que serà divertit.
    Petonassos!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Marina!!! Esperem estar a l'altura! :)

    ResponElimina
  3. Hola Cesc!
    Aquest bloc pinta ... molt bé! T'he de dir que m'he llegit el teu curriculum culinària i m'ho he passat d'allò més bé!
    En un mes tindràs una etiqueta "complicat"! Aquest pastís, va ser el meu primer i m'ha fet gràcia veure'l!
    Ànims, i molta sort en aquesta aventura! Fins a la propera, Eri

    ResponElimina
  4. Una etiqueta "complicat"???

    Moltes gràcies Eri! A veure si podem continuar fent-ho passar bé!!!

    La veritat és que molts hem començat amb aquest pastís i em va fer molta gracia penjar-lo al blog :) I ara menjar-lo encara me'n fa més!!! :D

    Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Hola Cesc, acabo de descobir el teu blog i només amb el nom ja m'hi he ben enganxat!! Boníssim... tan com aquest super pastís mític de galetes Maria!

    ;)

    ResponElimina
  6. Gracies Maria!Esero un dia ser capaç de fer receptes com les del teu blog! :)

    ResponElimina
  7. Tan senzill com efectiu. Fa anys que faig aquest pastís (és un bonic tronc de Nadal). De totes maneres, per enriquir-lo, sempre combino la xocolata amb mermelada de maduixa. Es tracta d'untar una galeta amb xocolata, la següent amb mantega, la següent amb mermelada de maduixa i tornar a començar amb xocolata.
    El resultat és encara més boníssim ;-)

    ResponElimina