dilluns, 21 de febrer del 2011

Galetes amb xocolata i ametlles (o coca)

L’última publicació acabava amb aquestes paraules:
“I després d'aquesta super recepta, que publico jo demà? Ostres quin "marrón"....”
Doncs com que m’he vist incapaç de cuinar res que pugui arribar a fer sombra al bescuit de l’últim dia, m’he decidit per una recepta que el Romà em va enviar fa uns dies i que encara no l’havia penjat.

Vull fer constancia i remarcar que l’explicació dels passos és del Romà i que jo només intervindré marcant les meves paraules amb cursiva.

P.D: Romà, Ballantine’s et paga per fer publicitat al blog??? Això ho haurem de parlar a la pròxima reunió de la comissió directiva del blog!!! Que a mi no m’han dit res!

Galetes amb xocolata i ametlles (o coca…)

Per fi us puc presentar uns postres o unes galetes per esmorzar o picar entre hores. És el segon intent que faig i almenys no ha sigut tant desastrós com el primer cop (per sort no hi ha fotos... Doncs aquestes són les fotos que necessitem pel blog home!!!).

1. Primer agafarem la farina i el llevat i ho col·larem tant per evitar que ens entri “carn” dins les galetes com per desfer possibles grumolls que pugui tenir (Carn??? Que estàs aprofitant la farina de l’últim arrebossat???).









2. Posteriorment posarem en un bol gran la mantega (la podeu posar una mica al microones per estovar-la), els sucres (recordeu que tenim el blanc, el morè i el de vainilla), la sal i els 2 ous.









3. Un cop ben barrejat i amb una massa mig homogènia (potser tindreu alguns grumolls de mantega, però no passa res) començarem a tirar la farina de mica en mica i ho anirem remenant perquè es barregi bé (i si ho fem a “saco”?)







NOTA IMPORTANT: La farina ha d’anar-se desfent bé, per tant tirarem 2 cullerades i remenarem fins que quedi ben barrejat, i després n’anirem tirant una mica més fins que acabem la farina (ostres, quan hagi acabat ja no em vindran de gust les galetes!!!).

4. Després d’haver-hi barrejat tota la farina, agafarem una bossa de plàstic transparent i l’omplirem amb la massa per poder fer una mànega de pastisser casolana.







Nota: Per fer-ho fàcil:
i un cop estigui plena li farem un tallet petit a una punta de la bossa per on sortirà la pasta (aquests també et paguen per ferlos-hi publicitat???).

5. En una safata de forn posarem paper vegetal per posar-hi la massa i ho anirem distribuïnt al nostre gust. Un cop tinguem totes les galetes preparades hi posarem les ametlles de xocolata per sobre (Quina pinta!).







Nota: Si no trobeu ametlles amb xocolata, com em va passar a mi, us tocarà fer una mica de xocolata desfeta, picar ametlles i barrejar-ho, però en aquest cas haureu de deixar refredar la barreja de xocolata ja que sinó es desfarà quan la poseu al forn.

6. Seguidament, ho posarem al forn a 200º durant 10 minuts. Per saber si estan fetes, només haurem de punxar una galeta amb un ganivet i mirar si surt sec i si té una mica de crosta.

RESULTAT
Molt bé, ara direu al veure la foto final, les galetes que havies fet amb la mànega ja no son galetes, ara són un llençol de pasta de galeta torrada. Doncs bé, això passa quan t’equivoques i poses un ou de més perquè penses que tindrà molt de gust a farina... RUC, més que ruc, segueix sempre les receptes de pastisseria que sinó passen coses com aquesta (Romà, ets genial!).

No us empatxeu massa amb la massa que us sobri al bol que sinó després venen els mals de panxa.

VALORACIÓ PERSONAL
No sé si estaran bones o no, però amb el que he rigut quan he vist el resultat ja es mereixen sortir aquí a primera plana! Romà ets un crack! Aquestes són les receptes que faran gran al blog. Ja ho crec! Segueix així!!!

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
Tranquil, a ella tot el que porti xocolata li agrada, siguin galetes o sigui una coca. Així que a falta de tastar-ho tens el seu vist-i-plau!

INGREDIENTS
-225 gr de farina
-100gr de sucre de canya
-40 gr de sucre blanc
-110 gr mantega (traieu-la de la nevera perquè estigui tova)
-2 ous
-150gr d’atmetlles de xocolata
-1 culleradeta de sal
-1 culleradeta de llevat royal
-1 culleradeta de sucre de vainilla (opcional)

11 comentaris:

  1. jajajajaja molt i molt gran!! jo i les galetes no som gaire amigues, al forn sempre fan el que volen!!

    ResponElimina
  2. Què bo!!!! Quina manera de riure quan he vist la foto, creia que havia passat a un altre bloc!!

    ResponElimina
  3. Respecte al patrocini de Ballantines crec que continuarà sortint, ja que per fer mesures grans van molt bé aquests gots, tot i que també puc posar gots de tub marca J&B, però n'hauria de fer servir molts o fer una recepta líquida...
    I veig que el terme carn de la farina no l'has entès. S'ha de vigilar la farina ja que a vegades hi han bitxets, jo els hi dic carn, que poden sortir enmig d'una galeta i queda bastant asquerós.

    ResponElimina
  4. jajajaja!! com m'agrada el vostre bloc! Una entrada fantàstica, de debò!!
    La coca ha de ser boníssima (ho sento, potser podriem filosofar sobre què la fa coca i què galeta però jo veig una coca i ben bona!! :P).
    No perdeu mai aquest sentit de l'humor!!

    Molts petons a tots!!

    ResponElimina
  5. Que bo! A mi també sempre em passa alguna desgràcia a la cuina, però diuen que les millors receptes surten a apartir d´un error!
    Felicitats per la COOKIECOCA!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  6. Alba, jo intento fer un blog seriós, però no em deixen ¬¬"

    I Anna! Estic d'acord amb tu! A més, la millor manera de fer coses noves és inventant! I ja se sap que pot passar quan inventes... :D

    Per cert Romà! Si mai ten trobes un.... T'animes a preparar algo????
    http://blogs.elpais.com/el-comidista/2010/08/el-futuro-comer-insectos.html

    ResponElimina
  7. Comenceu a caçar xinxes, escarabats i cochinilles que en un futur es vendran a preu d'or ¬¬.

    ResponElimina
  8. jajajajajajajajaja!!!!! Com hem rigut!!!! la teva cocagaleta ens ho ha fet pasar d'allò més bé. Jo t'encoratjo a que segueixis experimentant a la cuina, per que ens fas pasar estones molt bones!!!
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina
  9. Gracies Laura! A veure si avui al vespre puc penjar una nova recepta, que ara fa dies que no actualitzo!

    ResponElimina
  10. Boníssim! de debò, boníssim! ja, ja,ja....
    Feu riure molt, però el millor de tot són les ganes que hi poseu, i la veritat, el resultat final fa molta gràcia després de tota l'explicació, però te bona pinta. Seguiu així!
    Petons

    ResponElimina