dimecres, 16 de febrer del 2011

Copa temptació de llagostins i nous

Si bé jo sóc més de celebrar Sant Jordi que Sant Valentí, vaig pensar que aquesta data podria ser divertida per provar una recepta que vaig trobar a la web www.cocina.org  mentre buscava exemples de cuina afrodisíaca.

La veritat és que mai he necessitat d’aquest tipus de cuina (modèstia apart, clar!) però és un recurs que està bé tenir a la llibreta o blog de receptes “per si les mosques”.

Val a dir que no us diré si va funcionar o no, doncs tant fa el que posi, que si ho veu la mestressa (o sigui, la meva parella) el resultat serà contraproduent.

A més a més, vull avisar que els ingredients que et posen a la web com exemple.. Bé.. No se quines copes faran servir, però a mi em sortia menjar per fer-ne 6 o 7... (poder és que planejaven una orgia, no ho se...)  però tenint en conte que jo ho volia per un sopar romàntic de dos persones vaig anar rectificant sobre la marxa i improvisant.

Així doncs, i sense més contratemps, comencem!
Copa temptació de llagostins i nous

1. Tallem 1 api ben finet (depèn de les copes). No us fixeu massa amb les meves fotos doncs jo en vaig tallar dos i em vaig passar...


2. Agafem una poma i la tallem a tires ben finetes (a mi em va sobrar mitja poma... total que me la vaig menjar per postres per no tirar-la!).







3. Fem suc d’una llimona.









4. Mullem la poma amb el suc de llimona. Després, la barrejarem amb l’api.







5. Ara bé la part més complicada. Heu d’agafar les fulles de la col i posar-les per dins de la copa, intentant que agafin la forma d’aquesta (la copa). Tela lo que costa, doncs aquestes fulles son bastant gruixudes i grans. Primer treure-les sense que es trenquin i així les podem tallar a la mida que volem i després que agafin la forma de la copa. Uf ja torno a suar només de pensar-hi!







6. Posem la barreja de poma i api dins de l’espai que hem fet amb les fulles de la col.







7. Ara fem la salsa. Aquestes són les quantitats que jo vaig posar: 3 cullerades soperes de maionesa, 1 cullerada petita (cullera de cafè per exemple) de mostassa de Dijon, una mica de sal, pebre i  5 miniburgitos (vaja una mica de formatge blanc com el que es coneix típicament com el de Burgos). Ho remenem bé, que quedi conjunt (el més complicat serà aixafar el formatge, però tranquils, és un moment).







8. Afegim la salsa per sobre la barreja de poma i api.







9. Ara toquen els llagostins. Si bé recomanen que en posis de pelats però que encara conservin la cua... Jo no en vaig trobar ni els se pelar (no m’agrada el marisc...), per lo que vaig comprar els cuits de tota la vida i els vaig passar primer per la planxa, com sé que li agrada a la meva parella (així m’asseguro guanyar punts!).







10. Mentre es cuinen els llagostins podem aprofitar per posar una mica de nou picada per sobre la salsa.







11. Ara afegim els llagostins a la copa. Just per el marge, deixant que la cua caigui fora i el cap entaforat amb la salsa.  Jo, en base a la mida de la copa vaig decidir posar-ne 3 a cada una.

12. I ja tenim la copa llesta per servir i impressionar!

RESULTAT


VALORACIÓ PERSONAL
Partim de la base que no m’agraden els llagostins i els vaig regalar. A partir d’aquí, la copa estava molt bona i era lleugera (que crec que té que ser sinònim de qualsevol plat de la cuina afrodisíaca). A més, el primer cop que la veus, per molt malament que t’hagi quedat, et xoca doncs no és habitual i ja obres la curiositat de l’altra persona i el seu interès. Així que apunteu-la bé doncs és molt recomanable.

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
Per molt estrany que us pugui semblar tant a vosaltres com a mi, li va agradar. Sí, sí, s’ho va menjar tot i a gust. El problema és que després li va venir mal de panxa!!!! No sé si és que en veritat no li agradava i s’ho va menjar perquè m’hi havia esforçat, si els llagostins eren dolents (a mi no m’agraden i com que amb ella li encanten se’ls va menjar tots), o per tot lo que es va menjar després perquè s’havia quedat amb gana (ni us ho explico, una barreja per “flipar”!). Així que em sap greu però no us puc presentar uns resultats concloents...

INGREDIENTS (us posaré els de la web, però ja us he avisat que són per a orgia, no per sopar romàntic)
- 1 poma verda.
- Suc d’una llimona.
- 150 grams de blanc d’api (sincerament jo també vaig posar verd d’api.... No sé si passa alguna cosa però ho vaig provar i tenia el mateix gust! I no volia llençar menjar! Algú sap algo al respecte???).
- 150 grams de col lombarda, aquesta que és de color morat (jo crec que en vaig utilitzar més, doncs costa molt de treure les fulles sense que es trenquin!).
- 8 llagostins pelats, però que conservin la cua (per una mega copa clar, per les de mida estàndard com les meves amb 3 crec que queda millor...a més jo les vaig posar sense pelar i va quedar molt bé!).
- 50 grams de maionesa.
- 100 grams de formatge blanc (crec que en vaig posar moooolt menys, però bueno...).
- 1/2 cullerada de mostassa de Dijon.
- Sal.
- Pebre.
- 30 grams de nous picades.

3 comentaris:

  1. Cesc,
    Segur que miraves cuina afrodisíaca? ... ho dic pel mal de panxa de la teva parella!! El més important és que li va agradar!!! Molt bon post!

    ResponElimina
  2. Ja, ja, ja... em fa molta gràcia la manera com ho expliques.
    Home, ben mirat, encara que després li fes mal la panxa, com a mínim li va agradar el plat!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Si això si, anem milorant! Avans no li feia mal a la panxa perquè no s'ho menjava! Passet a passet :p

    ResponElimina