divendres, 18 de febrer del 2011

Bescuit de préssec

Avui m’han donat una bona noticia i res millor que celebrar-ho amb alguna coseta dolça.
El dimecres passat van venir uns quants amics a casa a veure el futbol, i l’Alba ens va sorprendre a tots amb aquesta recepta. I no només perquè estava molt bona, sinó perquè quan m’he posat a llegir els passos i veure les fotos no em queda res més que traurem el barret davant seu i felicitar-la.
Recordeu que l’explicació pas a pas està escrita per ella i jo em limitaré a comentar-ho amb frases en cursiva.
Bescuit de préssec

1. Rentar la llimona, ratllar la seva pell i exprimir-la per treure’n el suc. Tallar una de les meitats del préssec en daus, i triturar l’altre meitat amb una mica del seu propi almívar i  cullerades del suc de llimona (ui ui ui, vas molt llançada eh!!! Ja m’he perdut…).
 
 
 
 
 
 
2. Muntar les clares d’ou a punt de neu amb el sucre.














Consell a l’hora d’aconseguir les clares a punt de neu: per començar, diuen que es preferible separar les clares dels rovells el dia anterior i guardar-les a la nevera ben tapades amb film transparent. El recipient és part important en l’elaboració, és molt convenient que estigui ben net i que no tingui cap rastre de greix, ja que aquest li impediria pujar bé. Pel que fa a les varetes, es poden utilitzar tant les manuals com les elèctriques, però si s'utilitzen les elèctriques, afavorirà el resultat si primer les batem amb la forquilla fins que estiguin lleugerament esponjoses.
Per muntar les clares s'ha de fer un moviment circular de baix a dalt per incorporar el màxim d'aire que es pugui, no s'han de realitzar moviments horitzontals. Un dels secrets perquè les clares quedin ben fermes i esponjoses és batre amb un pessiguet de sal, que haurà d'incorporar en aquest moment.
Si les clares muntades són per incorporar-les a una preparació, s'ha de realitzar a poc a poc, amb una espàtula i remenant, de baix a dalt, el just per que s'incorpori. Si són per a unes postres, el sucre s'ha de afegir després del pessic de sal un cop hagin pujat considerablement, i després seguir batent fins que estiguin del tot fermes (m’estic imaginant a més d’un, jo inclòs, intentant-ho fer, i els possibles resultats… crec que un dia podem provar de fer un concurs, els resultats seran boníssims)

3. Barrejar la farina amb el llevat i tamisar sobre les clares muntades (sinó m’equivoco crec que això vol dir posar la barreja en un colador, per exemple, perquè només passin les parts més fines de la farina i del llevat); anar barrejant els ingredients amb moviments envoltants. Afegir la mantega desfeta, la ratlladura de llimona i els daus de préssec.
















Un consell, abans d’afegir els daus a la massa, enfarineu-los, així quedaran millor escampats pel bescuit.

4. Precalentar el forn a 180ºC. Introduir la massa en un motlle, prèviament untat amb mantega (això sé perquè és fa!!!! És perquè no s’enganxi el bescuit amb el motlle!), durant uns 30minuts. Deixeu refredar, desemmotlleu, i serviu amb la salsa de préssec.












RESULTAT 

VALORACIÓ PERSONAL
El bescuit era boníssim i la seva dolçor va ajudar a passar l’amargura per la derrota del Barça. Mai n’havia provat amb gust de préssec, només de normals amb melmelada, i la veritat és que vaig quedar encantat. A més, crec recordar haver sentit dir a l’Alba que era la primera vegada que el feia. Així que encara m’ho poses millor: Alba et tinc que pujar la clàusula de rescissió, no sigui que et vulguin fitxar d’un altre blog!

VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
(Com que m’ha agradat el format diàleg, continuaré per aquí…)
Cesc: Et va agradar el bescuit que va fer l’Alba?
La meva parella: Sí, era molt millor que el que vas fer tu…
mmm…d'acord……….crec que suprimiré aquesta secció del blog….

VALORACIÓ DE L’EDU I L’ALBA
L’Alba va preparar el bescuit amb molta il·lusió, i així m’ho va fer saber abans de venir. Deia que portaria una sorpresa. I així va ser. A més, se la veia feliç mentre ens ho menjàvem doncs tots fèiem cara de disfrutar-ho. Així que és evident que ella s’ho va menjar amb molt d’entusiasme. El mateix que posava l’Edu, però em pregunto si en el seu cas era per evitar dormir al sofà o no!

INGREDIENTS
- 4 clares d’ou
- 1 llimona
- 1 llauna petita de préssec en almívar (2 trossos de préssec)
- 125g farina
- 150g sucre
- ½ sobre de llevat en pols
- 50g de mantega o 5 cullerades d’oli (en el meu cas he utilitzat mantega).

I després d'aquesta super recepta, que publico jo demà? Ostres quin "marrón"....

8 comentaris:

  1. uoooohhhh....te molt bona pinta....esta per menjar-se...ummmm...=D

    ResponElimina
  2. Quin luxe d'explicació i super luxe de postres!!
    Els vostres amics van per veure el futbol o per menjar els vostres plats?? és broma!! Petons,

    ResponElimina
  3. Jo crec que per menjar els plats de l'Alba! Davant d'això el futbol és secundari :D

    ResponElimina
  4. Boníssim!! Què bé que us sorprenguin amb un bescuit com aquest... quina sort tenir l'Alba, eh?

    ResponElimina
  5. Com m'he rigut amb el teu/vostre bloc!! És fantàstic amb un toc d'humor genial!! M'hi quedo, ja us he fitxat!! :)
    Aquest bescuit es veu deliciós, un visca per l'Alba. Si és que amb aquest nom...no podia fallar!! :P

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  6. m'agrada el teu bloc, molt original!! Em quedo amb la cosa dolça, que a casa ens agraden molt les coques i les pastetes :)

    ResponElimina
  7. Moltes gracies per les vostres paraules! L'equip de "Sí mama, menjo bé!" ens sentim molt contents! :)

    ResponElimina
  8. Hola Cesc, guapo tu

    em sembla una bona recepta, anotada que, ja t´explicaré el resultat, segur que dissabte cau...

    mil petonets i gràcies per compartir-la
    Susanna

    ResponElimina