dissabte, 12 de febrer del 2011

Amanida tèbia de formatge de cabra

Mare meva el que tenim avui. Però mare meva!!!!

L’Alba i l’Edu ens van convidar a sopar ahir i avui us ensenyaré l’impressionant primer plat que ens van fer. El segon el deixarem per demà, doncs si ho fes avui, estaria publicant de cop massa qualitat culinària al blog i seria impossible superar el llistó!


Amanida tèbia de formatge de cabra

1. Haurem d’anar posant en diferents capes els següents ingredients:

- Enciam baby (és d’aquest que algunes fulles són de color vermelloses).
- Tomàquet cherry (que prèviament haurem tallat per la meitat).
- Nous trossejades.
- Olives.
- Quadrats de pernil dolç.
- Una mica de pebre.
Així successivament fins que arribem al límit del bol o recipient amb que vulguem presentar l’amanida.








2. A dalt hi col·locarem el formatge de cabra. Però atenció! Hem de seguir uns passos molt determinats perquè quedi al punt!
a) Posem a escalfar el forn amb el programa de grill.
b) Tallem el formatge de cabra en rodanxes (això només si l’hem comprat en forma de barra, si l’hem comprat ja tallat ens saltem el pas).
c) Hi tirem sucre de canya per sobre.





d) Ho posem al forn quan aquest ja estigui calent...
e) Posteriorment ho traurem quan veiem que el sucre s’ha començat a fondre (buff ja se m’està fent la boca aigua!!!!!!!!!!!!!!!!).





f) I finalment ho afegim a l’amanida!
3. Ens falta posar-hi la salsa vinagreta. Cal dir que a les fotos de l’amanida no l’hem posada, doncs vam decidir que cadascú s’afegís la que volgués.
a) En un bol hi posem oli i una mica de vinagre de Mòdena i ho barregem (una proporció de 6 a 1 aproximadament).
b) Afegim un pèl de sal i de pebre...
c) I finalment una cullerada sopera de mel i ho barregem encara més bé.







I aquest és l’espectacular resultat:

RESULTAT
VALORACIÓ PERSONAL (HI CREC QUE PUC AFEGIR LA DE L’EDU I L’ALBA)
Espectacular, brutal, magistral, increïble, deliciosa, boníssima. Per quan una estrella Michelin????
VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
Se la va menjar, però sense olives ni salsa vinagreta... aquesta és la prova que estava buscant per demostrar que els meus plats són deliciosos tot i que ella no se’ls vulgui menjar!
INGREDIENTS
-Enciam baby
-Tomàquet cherry
- Nous
- Olives
- Quadrats de pernil dolç.
- Pebre
- Formatge de cabra
- Sucre de canya
-Salsa vinagreta (oli, vinagre de Mòdena, pebre i sal)

I si això us ha agradat, no us perdeu la recepta de demà.

5 comentaris:

  1. Nomes falta un petit detall: a la vinagreta se li ha d'afegir una cullerada de mel! Li dóna un gust molt bo!
    I pels amants de les amanides, poseu-li ceba! Es un ingredient que a casa meva esta prohibit :-( pero que per mi es essencial en tots els plats.

    Alba

    ResponElimina
  2. Hola Cesc!
    Veig que el comentari de l'Alba era el mateix que et volia dir...(més o menys) Si en una paella escalfes una mica de mel i quan faci bombolles li afegeixes unes gotes de reducció de vinagre de mòdena i la serveixes tèbia, ja veuràs com potencia més el sabor de tots els ingredients. Tot i així, felicitats, una amanida espectacular! Salut

    ResponElimina
  3. Es veritat!!!! La meeeeeeeeeeeel! Ja sabia jo que em deixava alguna cosa :p Ara ho corregeixo jeje Gracies a les dos :)

    ResponElimina
  4. Bufff quan arribi més bon temps ja la faré que ara les amanides no em venen gaire de gust, però fa una pinta impresionant.
    Si puc aquesta tarda o demà t'envio una recepta que tinc feta des de fa uns dies ^^.
    Per cert, això que la parella no li agradin gaire les teves creacions culinàries comença a ser una mica ¬¬. A veure si ens en pot aportar una per veure el seu punt de vista, no?

    ResponElimina
  5. Envi envia que se m'acaven les idees! :D

    Jaja bueno, si tinc temps, demà penjaré una recepta que vaig fer i que si li agrada. A més estic pendent de vèure quan fem plegats algo de menjar polonès per publicar-ho!

    ResponElimina