Per fi! Sí! Per fi he aconseguit els drets de la meva parella per poder publicar algun menjar de cuina polonesa (tot i que també és té que reconèixer que no és un plat massa exòtic).
El cap d’any passat vam fer un sopar amb els amics i cadascú havia de portar menjar. Jo volia encarregar-me de les begudes (alcohòliques i no alcohòliques) però no va poder ser i em vaig veure obligat a cuinar. I no només cuinar, sino fer alguna cosa bona o original... Clar, era el sopar de cap d’any... A més, aquell dia jo tenia festa i la meva parella estava molt “liada”, pel que ho havia de preparar tot jo! Imagineu-vos!!!!
Tot i així em va ajudar a escollir el plat, doncs a mi no em venia res al cap. Em va proposar que fes uns “Kotlet De Volaille” (pel nom es pot deduir que aquest menjar té influència francesa, però també veureu que es cuinen coses semblants aquí). El problema va venir en la comunicació i no vaig acabar d’entendre del tot bé les seves instruccions (coses que passen quan parles mig en espanyol, mig en anglès...), pel que el resultat final va ser un pèl diferent a lo que se suposa que hauria d’haver sigut.
Així doncs, i abans d’ensenyar-vos el que vaig fer per cap d’any, avui us presentaré el que hauria d’haver sigut. A més, recordar-vos que faré el més bàsic de tots, però els farciments poden canviar (als ingredients us posaré alguns exemples)
Kotlet De Volaille (Rotllos de carn farcits)
1. Agafem uns quants filets de pit de pollastre, els rentem i posem ben plans sobre una superfície adequada.
Nota: Segons com siguin els filets el resultat serà bo o serà un desastre. A mi em van tallar aquests amb forats per on es podia escapar el farciment i d’altres que eren massa petits o amb formes rares.
2. Posem formatge sobre la carn. Sincerament, els tranxetes van bé perquè son més flexibles que altres formatges i ajuda a l’hora d’enrotllar, però com es veu a la foto es pot fer amb altres formatges que us agradin més (però tingueu en conte que serà un pel més difícil!!!).
3. Enrotllem la carn. Sobretot!!!!!!!!!!!! Enrotllem-la a lo ample no a lo llarg. Vaja, que us quedi com una flauta llarga i prima. Si veieu que us queda un xiulet, petit i gros es que us heu equivocat. A més, per ajudar a que quedi ben tancat i no se us escapi el farcit a l’hora d’arrebossar-ho o fregir-ho podeu fer us d’escuradents (tal com es veu a la foto).
4. Preparem l’arrebossat. Jo crec que a hores d’ara tots ho sabeu fer ja, no??? Batim un ou i en un altre plat posem farina o pa ratllat. En aquest cas he intentat fer un experiment i he barrejat romaní amb la farina, però atenció! Això és experiment meu i no té res a veure amb el plat original ni la cuina polonesa.
5. Passem la carn per l’ou.
6. Ara per la farina...
7. Lo seu seria repetir l’operació, ho fer-ho ara amb pa ratllat en contes de farina.
8. I a fregir! Per costat i costat! A més, a foc mig-baix, així evitem que es cremi la part de fora i la de dins ens quedi crua. A més, recordem de tirar-hi una mica de sal...
9. Ja tenim els rotllos fets. Ara, l’acompanyament ja és cosa vostra!
RESULTAT
VALORACIÓ PERSONAL
La veritat és que estic gratament impressionat de que tinguin la forma que volia. Em falta practicar amb l’arrebossat (només vaig donar-li una capa i haurien d’haver sigut dos) però estaven molt bons. A més l’experiment del romaní ha funcionat! I és una manera ben diferent de presentar la carn, el que està bé si vols sorprendre algú i que no sigui pel gust... (ja ens entenem, oi?)
VALORACIÓ DE LA MEVA PARELLA
Textualment: Els hi faltava alguna cosa....
I que li dic jo ara? Què faig????? Doncs la veritat és que te raó. Volia posar-hi també xampinyons a dintre (uns que em van sobrar de la pizza pepperoni) però no em va agradar com lluïen i vaig decidir fer el plat bàsic, així em servia per entrenar... (era la segona vegada que ho cuinava i la primera que em va quedar bé). Tot i així a la pròxima actualització si que us ensenyaré la meva variant de cap d’any amb xampinyons.
INGREDIENTS
- Filets de pit de pollastre
- Formatge
- Sal
- Oli
- 1 ou
- Farina i/o pa ratllat
- Opcional: Romaní
- Possibles acompanyants del farciment: Xampinyons, pebrot, cogombre, pernil dolç...
Així doncs i com us deia abans en plà primícia, demà o demà passat tornaré amb un plat que pretenia ser aquest i amb un farciment extra de xampinyons.
P.D: Per cert, si voleu saber com hauria de ser en realitat aquest plat, doncs jo tinc la innata habilitat de que els meus plats no s’assemblin mai a lo que pretenien ser, podeu mirar aquests blogs: